Tara Duveanu
Tara DuveanuCreative Strategist

Ne mândrim că suntem de ajutor oamenilor de marketing din echipele clienților noștri. Deseori acest lucru înseamnă să ne adaptăm stilului lor de lucru, pentru a le putea oferi ceea ce au nevoie, fix când le trebuie.

În ultimul an, am modificat ștanțe, realizat machete, făcut simulări de grafică și încărcare, făcut grafică pentru pungi, standuri, cravate, cutii, baze, postere, rollup-uri, stickere, bin-uri, capete de raft, teatralizări. Dar am făcut și clipuri video și grafică pentru panouri outdoor, ba chiar și prezentări PPT. Am livrat serviciile de POSM design cerute, și am făcut-o rapid, adaptându-ne de fiecare dată modulul de lucru al clienților.

Nu ne-am apucat să facem upselling și nici nu ne-am implicat în proiecte pentru care nu aveam deja competențele necesare, cu gândul să externalizăm.

Pe scurt, am fost umani și deschiși să construim relații din care toată lumea să aibă de câștigat, și am făcut acest lucru fără a avea un departament care să se ocupe de construirea și cimentarea acestor relații.

POSM design cu atenție la ștanțe dar și la oameni

Dacă ai câteva minute la dispoziție, poți citi mai jos despre lucrurile pe care le-am făcut pentru a înțelege mai bine și pentru a oferi servicii mai bune clienților noștri din zona de FMCG.

🔍 Nu exista proiecte de POSM design prea mici

Nu suntem fotomodele care să nu se dea jos din pat dimineața pentru mai puțin de 1.000 EUR. Unele proiecte implică doar una sau două ore de creație sau DTP. Acest lucru nu înseamnă că vom refuza proiectul, pentru că „nu merită efortul”. Oamenii merită mereu efortul, iar când pui în centrul afacerii tale specialiștii din echipa clientului și nevoile lor, acest lucru înseamnă că o faci și când proiectul este unul mic.

📁 Nu există soluții tehnice general-valabile

Pentru a ne simplifica munca, folosim o serie de soluții tehnice pentru prezentarea, aprobarea și livrarea de materiale POSM. Deseori soluțiile folosite de noi sunt perfect compatibile cu cele ale clienților noștri, ceea ce înseamnă că se pierde foarte puțin timp cu „dă-mi acces // cum descarc // unde adaug comentarii”.

Pentru unii dintre clienții noștri, însă, e nevoie să ne adaptăm la soluțiile tehnice folosite de aceștia. O facem pentru că știm că deciziile nu sunt luate de oamenii din echipa clientului, și e foarte posibil ca soluțiile alese să fie frustrante și pentru ei. În loc să dăm și noi bătăi de cap oamenilor care apelează la serviciile noastre de POSM design, ne pliem pe ceea ce există deja.

🎯 Nu cunoști business-ul clientului mai bine decât acesta

Nu există niciun motiv pentru care să crezi ca agenție că știi mai multe despre afacerea clientului tău decât acesta, cu atât mai puțin când e vorba de materialele ce ar trebui folosite la punctul de vânzare. De aceea, în proiectele de POSM design suntem good listeners, și nu irosim din timpul echipelor de trade marketing cu discursuri despre creație și viziune artistică.

⏲️ Uneori deadline-ul e „ieri”, și nu e vina cuiva

Doar dacă nu ai lucrat niciodată într-un job în care uitai să bei apă sau să mergi la baie poți să crezi că briefurile ce au nevoie de o rezolvare rapidă sunt rezultatul neprofesionalismului. Timpul zboară mai repede ca niciodată pentru că tot ceea ce ne înconjoară accelerează, intesifică și extinde lumea din jur și toate problemele ei.

Când e posibil, e normal să ajuți, să scoți din joben acele câteva ore care să transforme un deadline imposibil într-unul posibil, să disipezi din stresul resimțit de oamenii care îți încredințează proiecte.

🏪 Materialele POSM clasice fac diferența în fiecare zi

Pentru o echipă de creație e mereu mult mai distractiv să lucreze pe brieful pentru o teatralizare pentru un eveniment anume, să iasă din tiparele clasice ale ștanțelor obișnuite pentru materialele POSM, dar acestea din urmă au un rol mult mai important.

Wrap-ul de palet, capătul de raft ori standul de podea sunt la datorie pe parcursul întregului an. Anunță noi ambalaje, lansări de produse, susțin poziționarea unui brand, anunță lansarea campaniilor cu premii și ofertele speciale. Merită atenție de fiecare dată.

Dacă ai nevoie de grafică pentru wobblere, postere, stickere, standuri, baze și headere, rame, cravate sau orice alt material POSM, cere-ne și nouă o cotație, poate învățăm ceva nou și din lucrul cu echipa ta.